Witte wijn bevorderlijk voor je gezondheid

witte wijn uit de gouden ton

We weten veel van wijn. Dat een wijntje met een spijsje lekker borrelt, dat de combinatie van een flesje wit met een pannetje mosselen goddelijk is en dat één glaasje per dag bevorderlijk is voor onze gezondheid.

Je kunt het nog zo gek niet bedenken, alle redenen waarom je een heerlijk frisse witte wijn in zou schenken. De lente staat op de drempel, het zonnetje laat zich vaker zien en we hebben meer dan ooit zin om erop uit te trekken.

Pluspunten van witte wijn waar we maar wat blij mee zijn

Witte wijn bevat minder calorieën dan rode wijn (Yeah, minder kilo’s!) (kan wel per soort verschillen!) en geeft minder hoofdpijn. (Joehoe!) Bij een matige consumptie van witte wijn door vrouwen wordt door het vetweefsel het stofje adiponectine afgegeven. Deze stof remt ontstekingen in het lichaam. Door een matige alcoholconsumptie wordt meer adiponectine aangemaakt waardoor het ontstaan van diabetes wordt tegen gegaan. (Joepie!) Het drinken van witte wijn helpt om gezonde longen te houden. Dit zou in verband staan met de hoeveelheid anti-oxidanten in de drank.

(We pleiten hier natuurlijk niet om overmatig met alcohol aan de slag te gaan, want juist met mate nuttigen van een drankje houd je het leuk en gezond!)

Heb je nog niet genoeg redenen om een flesje open te trekken?

Hier nog een paar suggesties:

  1. Als je in Sancerre bent en je vader komt ermee aanzeulen
  2. Als je partner met een lekkerbekje komt aanwandelen en je toevallig een flesje koud hebt staan
  3. Als je een kippetje binnen hebt gehaald
  4. Voor een picknick in het park
  5. Aan het eind van een middagje zeilen
  6. Als je je verdriet bij Die Hard wil verdrinken
  7. Gewoon omdat het woensdag is!

Bij degoudenton.nl vind je de witte wijn van jouw gading. Santé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *