Een silent disco: wat is het precies?

silent disco

Wil je een feestje geven, zonder dat de buren er last van hebben of zonder storende geluiden om je heen? Een silent disco is hier dan de ideale oplossing voor. Daarnaast is een silent disco voor nog veel meer gelegenheden geschikt. Hieronder vertellen wij jou snel meer over een silent disco.

Wat is een silent disco?

Een silent disco is ook wel een stille disco, waarbij de DJ muziek draait, zonder dat de omgeving dit hoort. Er staan nergens speakers en iedereen danst of beweegt op het ritme van de muziek die hij/zij hoort via de koptelefoon. In principe is het dus hetzelfde als een standaard feest, alleen hoort de omgeving geen keiharde muziek, maar slechts danspasjes en een aantal mensen die meezingen. De hoofdtelefoons zijn voorzien van hoge geluidskwaliteit en eenvoudig te bedienen, want er zitten maar 3 knoppen op. Zo kan je hem aan- of uitzetten, bepalen naar welke DJ of kanaal je luistert en het volume bepalen. 

Er zijn 3 verschillende kanalen waar je uit kan kiezen. Door de kleur (rood, groen of blauw) van het lampje kan je ook nog eens zien naar welk kanaal of DJ er geluisterd wordt. Het voordeel is dat je niet door je omgeving afgeleid wordt en het overal mogelijk is, zowel binnen als buiten. Daarnaast kan je natuurlijk zelf het volume bepalen, waardoor je ook nog eens met elkaar kan praten en niet hoeft te schreeuwen. De kans op gehoorbeschadiging kan je verkleinen, door het geluid zachter te zetten. 

Voor welke gelegenheden?

Door een silent disco kan je op elke plek feesten, ook op plaatsen die hier normaal niet geschikt voor zijn. Wel moeten mensen op normale toon met elkaar praten en niet schreeuwen, om overlast te voorkomen. Een silent disco kan ten eerste gehuurd worden voor een feestje, zoals we hiervoor al verteld hebben. Maar het kan ook voor fitness, waarbij je naar je favoriete muziek luistert en je instructeur ondertussen opdrachten via zijn microfoon kan versturen. Een silent cinema is ook mogelijk, ideaal wanneer je afgeleid wordt door geluiden buiten de zaal of van de omgeving.

Daarnaast kunnen de hoofdtelefoons gebruikt worden voor een presentatie of seminar, zodat er meerdere presentaties tegelijk gegeven kunnen worden in één ruimte. Door de 3 kanalen is er ook een optie om een presentatie of seminar in verschillende talen te geven. Vervolgens is het ook geschikt voor yoga, waarbij de instructeur door de microfoon de deelnemers kan toespreken en niemand last heeft van storende geluiden. En als laatste is het ook geschikt voor een excursie of rondleiding door bijvoorbeeld een museum, kroegentocht of stadswandeling. Dit alles geldt voor zowel binnen als buiten.

Waar een set uit bestaat

De hoofdtelefoons van een silent disco set worden meestal afgenomen met een minimale afname, bij ons is dat 6. Dit omdat het geschikt is voor een gelegenheid met meerdere mensen. De hoofdtelefoons gaan ongeveer 6 tot 8 uur mee en als je er langer mee wilt doen, kan je er ook een oplader bij krijgen. Ook krijg je er een standaard zender bij, die het geluidssignaal naar de koptelefoons stuurt en een bereik tot wel 200 meter heeft. Deze zender kan je koppelen met je smartphone, laptop of eigen DJ-apparatuur. Als laatste krijg je er alle kabels en verloopjes bij, die je nodig hebt voor de zender en eventuele opladers voor de hoofdtelefoons. 

De koptelefoons kunnen thuis bezorgd worden, maar ook bij een dichtstbijzijnde PostNL-punt. Dit is ideaal voor als je niet thuis bent. De hoofdtelefoons worden volledig geladen opgestuurd en vervolgens kan je ze na gebruik ook weer eenvoudig retourneren. Silentdiscosethuren.nl biedt silent disco sets tegen een scherpe prijs en vanwege het huren ben je veel minder geld kwijt, dan dat je ze koopt, zeker wanneer je de koptelefoons weinig gaat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *