Feest

Coverbands zijn de ideale vervangers

Coverband

Wil je graag ‘The beatles’ hebben voor je optreden maar heb je daar geen budget voor? Dan zal je in tweede instantie een coverband kiezen. Een coverband is, de naam zegt het al, een band die andermans nummers naspeelt. Je zou denken dat het niet aantrekkelijk is als je de originele nummer niet kan horen met de originele artiest. Maar in de afgelopen 15 jaar zijn coverbands razendpopulair geworden.

coverband

Wat is een coverband eigenlijk?

Een coverband zijn een groep muzikanten die herkenbare en bekende nummers spelen van andere bands. Een nummer dat nagespeeld wordt noem je een cover. Het is nummer is niet geschreven of geproduceerd door de band. Coverbands worden vaak geboekt als een voordeliger alternatief dan de originele band. Zij zijn dus perfect voor mensen die graag bijvoorbeeld U2 willen horen maar daar de middelen niet voor hebben. De meeste coverbands hebben vaak een breed repertoire (Pop, Rock, Urban, Jazz, Klassiek en nog vele andere genres).

Populariteit coverbands ongekend

Op dit moment zijn er tal van coverbands die actief zijn in Nederland. Als je op een festival of feest bent dan zul je een herkenbare nummer horen maar zodra jij je ogen open doet staat er een compleet andere persoon. Het maakt voor de luisteraars niks uit. De coverbands stoppen het nummer in een nieuw jasje, dat verfrissend en nieuw oogt. Je zou denken dat elke coverband hetzelfde is. Dat heb je mis. Er zitten verschillen in de populariteit van de coverbands. Het kan zelfs zo zijn dat je de coverband beter vindt klinken dat de originele artiest.

Coverband

Coverbands verplichte pauze

De situatie op dit moment ziet er niet best uit voor de entertainment wereld en met name de muziekindustrie. De maatregelen zorgen ervoor dat maar liefst 99% van de geplande boekingen geannuleerd zijn. Geen boekingen betekent geen optredens en geen optreden betekent geen inkomen. Wat coverbands aan het doen zijn? Omscholen. Binnen een paar maanden tijd zijn coverbands zich aan het omscholen. Vroeger een coverband en nu ineens een eigen kapperszaak of een supermarkt. Hoewel muziek op nummer 1 staat, zal er wel inkomen genereert moeten worden. Misschien dat jouw coverband een nieuwe look voor je knipt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *